Efterårsferie: 10 ting, vi elsker ved efteråret!

Posted on 26 Sep 2024 in Efterår

Efteråret er måske den smukkeste tid på året, og der er mange spændende ting at lave i efterårsferien. Hvad med at tage en weekend i København for at se Tivolis fine halloween udstilling? Eller hvad med en gåtur i en af de mange smukke parker hvor I kan samle kastanjer?

Hjemme er der også masser af hyggelige ting at lave om efteråret, som f.eks. at skære græskar med børnene eller at nyde en kop varm kakao.

Frisk efterårsluft, blade på jorden, hyggelige stunder med familien - der er mange grunde til at elske efteråret, og her er nogle af dem!

1. Kølige morgener

Sommer og varme er dejligt, men få ting er så gode, som den friske efterårsluft man møder, når man går ud af døren om morgenen. Udnyt de fine efterårsmorgener til at lade bilen stå og i stedet gå eller cykle til skole eller arbejde. Hvis det ikke er muligt, hvorfor så ikke sætte vækkeuret til at ringe en halv time før du skal op, så du kan løbe en tur inden dagen begynder? Det er ikke kun sommernætterne, du ikke skal sove væk - vi anbefaler også, at du ikke misser de dejlige, friske efterårsmorgener.

2. Varm kakao

Efteråret er lig med kakaotid - og den bedste kakao er, når du selv laver den og topper den med masser af flødeskum og skumfiduser. For at gøre det endnu mere hyggeligt kan du nyde din varme kakao under et tæppe på sofaen med en god bog.

3. Efterårsgarderobe

Efteråret er et godt tidspunkt at opdatere garderoben og forkæle sig selv med noget nyt. Her bør du tænke i lækre striktrøjer, frakker og støvler!

4. Hygge-aftener derhjemme

Lange lyse aftener og ferietid betyder, at de fleste af os er mere sociale om sommeren. Om efteråret er det derimod helt i orden at sige nej og bare slappe af derhjemme. Sig i stedet ja til en aften for dig selv på sofaen og nyd din alenetid!

5. Smukke efterårsfarver

Noget af det bedste ved efteråret er de smukke farver på træerne udenfor. Intet slår en tur i naturen om efteråret, uanset om du foretrækker en gåtur i skoven eller i en park.

6. Lækkert bagværk

Man kan næsten ikke sige efterår uden at tænke på hjemmebag med masser af eftrårskrydderier. Tag børnene med i køkkenet og bag f.eks. saftige kanelsnegle eller en lækker krydret gulerodskage. Ikke nok med at det smager fantastisk, så er det en hyggelig aktivitet for hele familien!

7. Kastanjemænd

At lave kanstanjemænd er en hyggelig aktivitet for hele familien. Gå en tur med børnene i skoven for at samle kastanjer, som I kan tage med hjem og lave figurer af. Det er kun fantasien der sætter grænser!

8. Nye oplevelser

Det er selvfølgelig dejligt at rejse om sommeren, men det kan være lige så fantastisk at opdage nye byer og steder om efteråret. Mange storbyer er smukkest om efteråret med strålende farver, køligere temperaturer og masser af oplevelser. Det er ingen hemmelighed, at der er masser af fantastiske destinationer i Skandinavien og i resten af Europa. Så gælder det bare om at beslutte sig for hvor turen går til!

9. Tid til tv

Efterår er tv-tid. På mørke efterårsaftener er det helt okay ikke at have planlagt andet end at hoppe i pyjamassen, så snart du får mulighed for det og se alle yndlingsserier og film. Uanset om du hygger dig på sofaen alene eller sammen med familie, venner eller kæreste, så er tv-tid altid skønt!

10. Halloween

Selvom at halloween ikke oprindeligt er en dansk tradition, bliver det større og større hvert år og mange elsker det! At pynte op, skære græskar og gå fra dør til dør for at sige “Slik eller ballade” er noget, mange børn ser frem til. Få det meste ud af denne halloween med (u)hyggelige aktiviteter med din familie!

Hotel?

Der er ingen tvivl om, at der er meget at se frem til, når efteråret kommer! Efteråret er en fantastisk tid for nye rejseoplevelser, og der er ikke mangel på gode destinationer i både Danmark og resten af Europa,

På medlemshoteller.dk får du altid 10% bonus på hotelophold, så hvorfor ikke gøre brug af det i efterårsferien? Og hvis du vil tage børnene med på tur, har vi et stort udvalg af familieværelser rundt omkring i Danmark og i resten af Europa.

Skab nye minder med en rejse i efteråret!

Subscribe to the newsletter!

And take note of the latest news and travel offers